Update: Fipronil crisis

 Onze CEO aan het woord

Beste klant,

Zoals u onlangs vernam, heeft Lodewijckx recent een beperkt aantal Cocovite vloeibare eiproducten teruggetrokken. Dit uit voorzorg nadat wij van Belgische overheidsdiensten de melding kregen dat één van onze leveranciers, eieren met een lage concentratie van Fipronil verdeeld heeft. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het gaat om een lage concentratie Fipronil die niet gevaarlijk is voor de gezondheid van de mens.

Van zodra we op de hoogte waren van dit probleem, hebben we meteen contact opgenomen met al onze klanten die met Fipronil gecontamineerde producten hadden ontvangen. Dit om een terugtrekking op te starten en alle relevante gegevens voor te leggen aan het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen).

De kwaliteit van onze producten en de veiligheid van de consument staan bij ons centraal. De maatregelen die wij namen zullen ervoor zorgen dat dit probleem niet opnieuw kan ontstaan. Door het nieuwe controlesysteem leveren wij een Fipronil analyse bij al onze producten.

Ten slotte zou ik mij graag willen verontschuldigen bij iedereen die direct en indirect betrokken is bij deze crisis en wil ik ieder van jullie bedanken voor de continue samenwerking. Hoewel wij er steeds naar streven om problemen als deze tot het minimale te beperken, zijn wij alsnog genoodzaakt te accepteren dat wij een probleem als deze niet konden voorzien. Maar de beste manier om dit in de toekomst te vermijden is door met alle partijen intensief samen te werken. Op deze manier zullen we er ook in slagen om het vertrouwen van de klant in onze organisatie en merk terug op te bouwen.

Met vriendelijke groeten,

Bert Lodewyckx

 

Update: Fipronil crisis


Onze visie

Wat betekent voor ons ondernemen? En welke waarden dragen wij hoog in het vaandel?

Meer ...

Contacteer ons

Cocovite is er voor u, zo ook onze verkoopsmensen, die u graag met raad en daad verder helpen.

Meer ...

Onze certificaten

Om u continu te voorzien van uitstekende eiproducten controleren wij nauwgezet ieder stadium van ons productieproces.

Meer ...

Commerciële agenten

U wil rechtstreeks contact met één van onze commerciële agenten?

Meer ...