Over Lodewijckx Groep & Cocovite

Cocovite

In 1992 nam Lodewijckx NV het besluit om voortaan al haar producten te verzamelen onder één krachtige merknaam. Cocovite bestaat in 2017 25 jaar en biedt u een breed assortiment aan kwaliteitsvolle eiproducten.

Cocovite heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van eiproducten die aan de meest specifieke verwachtingen van klanten kunnen voldoen. Vloeibare eiproducten, verse eieren, gekookte en gepelde eieren en gepasteuriseerde eieren, dagelijks vinden Cocovite producten hun weg naar klanten uit verschillende doelgroepen. Voor zowel klanten uit de foodservice en de horeca als industriële voedingsproducenten is Cocovite een echte referentie.

Dankzij continue productinnovatie en strenge kwaliteitscontroles (van oorsprong t.e.m. distributie) behoort Cocovite tot de Europese top in eiproducten. In de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is Cocovite ondertussen een belangrijke speler.

Lodewijckx Groep

Bijna 45 jaar geleden, in 1972, werd NV Lodewijckx opgericht door de broers Lodewyckx. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een heuse bedrijvengroep en een vooraanstaand leverancier van hoogkwalitatieve eieren en eiproducten.

Door een aantal overnames de laatste 10 jaar kunnen we vandaag de dag spreken over de Lodewijckx Groep.

In 2009 nam Lodewijckx NV het in Dentergem gelegen bedrijf Euro Ei bvba over. Dit zusterbedrijf verpakt de eieren van een groot deel van de Belgische retailwereld en heeft tevens zijn eigen merk-ei, Ovyta. Ovyta eieren zijn rijk aan Omega 3 en vitamine E. In 2013 maakte Euro Ei de verhuis van het West-Vlaamse Dentergem naar een gloednieuw ei packstation in Tessenderlo.

Een jaar later, in 2010 nam Lodewijckx NV de beslissing om de eipoederafdeling van Belovo over te nemen. Om ook de verschillende eipoederproducten te bundelen onder één merknaam, werd Pulviver boven het doopvont gehouden. Pulviver is gespecialiseerd in produceren van allerhande eiwit, eigeel en heelei poeders. Het merk is ondertussen een echte pionier in zijn sector en levert eipoeders in meer dan 60 landen wereldwijd.

Zie hier enkele feiten die aangeven dat de groep de laatste jaren uitgegroeid is tot een belangrijke speler in de ei sector:

  • De hele Lodewijckx Groep telt meer dan 100 mensen verdeeld over de 3 vestigingen
  • De omzet groeide in 2015 met 15% (t.o.v. 2014)
  • In 2015 werd een omzet gehaald van ruim 100 miljoen Euro.

We know all about eggs

Door de overnames heeft de Lodewijckx Groep zijn assortiment sterk uitgebreid. Vloeibare eiproducten van Cocovite, eipoeders van Pulviver, verpakte schaaleieren door Euro Ei en met Ovyta een eigen merk-ei. Wij bij Lodewijckx Groep zijn er zeker van: een ei kent voor ons geen geheimen meer!

  • Legbedrijf
  • Productiebedrijf


Onze visie

Wat betekent voor ons ondernemen? En welke waarden dragen wij hoog in het vaandel?

Meer ...

Contacteer ons

Cocovite is er voor u, zo ook onze verkoopsmensen, die u graag met raad en daad verder helpen.

Meer ...

Onze certificaten

Om u continu te voorzien van uitstekende eiproducten controleren wij nauwgezet ieder stadium van ons productieproces.

Meer ...

Commerciële agenten

U wil rechtstreeks contact met één van onze commerciële agenten?

Meer ...